Skip to content

Svante

Min första låt gjorde jag 1973, och det var fick jag snabbt påpekat för mig, en direkt kopia av Rolling Stones ” Paint it black”… Sedan dess har det dock gått bättre och hos STIM finns idag över 200 originalkompositioner registrerade under mitt namn.

Jag har skrivit musik och text till 11 Barn- föreställningar, 3 Cabareter och två Musikaler. Dessa har framförts över 1.000 gånger ifrån Övertorneå till Åhus i vårt vackra land. Som artist har jag också uppträtt i bl.a Italien, Spanien, Schweiz och USA och Peru. Under länken Spelningar att minnas hittar du exempel på detta.

Var hittar du min musik?

Några av mina barnvisor finns samlade på CD:n Klick. Musikalen EYES finns på CD:n med samma namn. På CD:n På spaning efter den visa som flytt hittar du låtar dedicerade till bl.a. Cornelis Vreeswijk, Billie Holiday, Robert Broberg och Carl Michael Bellman. En del av mitt material finns utgivet i sångböckerna Svengs samlade värk 1, och 10 Kanons, några vackra visor och Fri.
Arbetet med en mer komplett sångbok har inletts och förhoppningsvis kan vi få se den under hösten 2017.

Vad är på gång?

30 Mars 2016.

Just idag har jag blivit med företag. Sveng Music heter den nyfödde och den är redan pigg och full av idéer sin ringa ålder till trots:-)

En av de nykläckta idéerna har redan blivit verklighet; nämligen Smalbandets Bellmanfilm “Stolta Stad 2.0”, förtjänstfullt filmad av Joakim Ahlström. https://www.youtube.com/watch?v=5lFLgMkM_nU

Här följer ett axplock av vad jag varit med om de senaste veckorna:

10 Mars: 10-årsjubileum i Hallonbergens Kulturcentrum

17 Mars: Smalbandet underhöll med Jazzprogram på Sundbybergs Folkhögskolas Vänförening

18 Mars: MusikCafé med Sång och Teaterlinjen

19 Mars: Tribute to Simon & Garfunkel med Eyvind Engblom på Nacka Bibliotek

15 April blir det ett klang och jubel-Jubileum när Sundbybergs Folkhögskola fyller 20 år i Rissne!

På snart återhörande:)

 

20 Februari 2012

Nu släpper vi vår platta! Releaseparty inom kort. Håll utkik på Facebook och i brevlådan, ja, faktiskt…

Här kommer ett smakprov från plattanJeanne D’Arc 2.0 dedicerad till Wiehe/Afzelius.

På spaning efter den visa som flytt hade premiär Premiär på Biblioteket i Sundbyberg Onsdag den 9/3 18.30.

14 September 2021.

Long time no hear! Nu kör vi igång igen:-) Restriktionerna lättar och nu är tid för Kultur och Sång. Återkommer pronto med uppdateringar om vad som hänt sedan sist, ser att det var 2012…Take care så hörs vi snart:-)!